DK
DE
CN
GB

Nyt europæisk testcenter giver kortere leveringstid og større fleksibilitet

06/12/2018

Et nyt Hoyer testcenter i Danmark vil give kortere leveringstid og hurtigere klassificering af elektromotorer. Det nye testcenter skal arbejde tæt sammen med Hoyers kinesiske testcenter for at sikre hurtig og effektiv betjening af hele den internationale værdikæde.

For at tilføre øget fleksibilitet og hurtigere dokumentation i samarbejdet med kunderne har Hoyer Motors investeret et større millionbeløb i et nyt testcenter i Hadsten. Når testcenteret er operationsdygtigt i december 2018, vil Hoyer også i Europa kunne teste og certificere elektromotorer på op til 1000 kW med kort varsel.

Testcenteret er den naturlige forlængelse af Hoyer Motors’ strategiske fokus på kunderne inden for de vigtige markedssegmenter: Marine, Vand, HVAC, Hydraulik, Olie og Gas samt Vind. I de senere år har Hoyer iværksat flere tiltag for at positionere sig i forhold til netop denne målgruppe.

– Hoyers elektromotorer anvendes i kritiske applikationer ombord på skibe, i vindmøller og på olieplatforme, så det er afgørende, at producenterne og deres kunder kan stole på kvaliteten og på, at motorerne kan klare de specificerede krav Her er det alfa og omega at signalere seriøsitet og opbygge tillid, siger CEO Henrik Sørensen fra Hoyer.

Tid er et konkurrenceparameter

Ved selv at varetage testarbejdet, fremfor at benytte en tredjepart, får Hoyer mere kontrol over processen, større fleksibilitet og et potentiale for at nedbringe leveringstiden. Især tiden er et afgørende konkurrenceparameter, vurderer Henrik Sørensen:

– Fleksibilitet og leveringstid har afgørende værdi for vores kunder. Vi ønsker at gøre os gældende i toppen inden for vores segmenter, og det kræver blandt andet de faciliteter og kompetencer, som det nye testcenter giver os.

Testcenteret giver desuden Hoyer mulighed for at invitere kunder til at overvære afviklingen af de forskellige tests. Det samme gælder samarbejdspartnerne fra de maritime klassifikationsselskaber som ABS, DNV GL og BV, hvor der i forvejen er tætte relationer med deres surveyors.

Erfaringer fra Kina

Det nye testcenter er opbygget efter samme principper som Hoyers eksisterende testcenter i Ningbo, Kina, og de to centre skal arbejde tæt sammen for at sikre hurtig og effektiv betjening af Hoyers internationale værdikæde.

– Vi er en global virksomhed, og vores kunder opererer over hele verden. Derfor betragter vi det som en selvfølge, at vi skal kunne udføre tests i både Asien og Europa. Vi kan overføre mange erfaringer fra Kina til Danmark, og de to sites skal operere sideløbende som en samlet enhed med fælles ressourcer og kompetencer. Dette giver også mindre sårbarhed ved spidsbelastninger og bedre mulighed for kompetenceudvikling, siger Henrik Sørensen.

Mulighed for test med og uden belastning

I første omgang vil testcenteret kunne udføre motortest uden belastning (no-load) på motorer op til 1.000 kW, med en spænding op til 830 volt og en frekvens fra 10 til 120 Hz. I løbet af 2019 bliver kapaciteten udvidet med muligheden for motortests med belastning (full-load) og tests af medium voltage motorer med spændinger op til 13.200 volt.

Fakta om det nye testcenter i Hadsten

 • Testcenteret vil fra december 2018 kunne udføre:
  • Non-load op til 1.000 kW/ 830 volt/ 120 Hz
  • Vibrationstest i henhold til IEC60034-14
  • Højspændingstest i henhold til IEC60034-1
  • Test af isolationsmodstand op til 1000 V DC
  • Måling af viklingsmodstand
 • I løbet af 2019 udbygges testmulighederne med højspændingstests (op til 13.200 volt), motortests med belastning (full-load) op til 315 kW, temperaturtests og kurvemåling af speed torque og performance.
 • Det nye testcenter supplerer Hoyers eksisterende testcenter i Ningbo i Kina.
 • Centeret er en central del af Hoyers strategi om at styrke samarbejdet med de markedsledende producenter af applikationer såsom pumper, ventilationsenheder og HPU’er inden for udvalgte markedssegmenter.