DK
DE
CN
GB

Hoyer Group kom ud af 2022 med rekordomsætning

2022 var et godt år for Hoyer Group. Virksomheden kom ud af året med rekordomsætning og en betydeligt bedre indtjening.

02/06/2023

”Efter et udfordrende 2021 er det tydeligt, at markedet og kunderne er tilbage, og det kan aflæses direkte i tallene, som viser et tilfredsstillende resultat,” siger Søren Ø. Sørensen, Bestyrelsesformand, Hoyer Group.

”Resultatet er en konsekvens af en målrettet eksekvering af Hoyer Groups strategi, som blandt andet har fokus på udvikling af specifikke nichemarkeder, hvor netop Hoyer Groups dybe forståelse for kundernes krav og deres produkters funktion gør Hoyer Group til en kompetent partner,” siger Søren Ø. Sørensen.

2022 har været et år med fart på hos Hoyer Group. De helt store temaer har været flytning af hovedkontoret i Asien og implementeringen af nyt ERP-system.

Et asiatisk marked i vækst

Hoyer Group har været til stede på det asiatiske marine-marked i 16 år, og de seneste år har virksomheden strategisk valgt også at satse på industrielle niche markeder i Kina og andre asiatiske lande. Det har vist sig at åbne op for flere muligheder. I 2022 markerede virksomheden deres tilstedeværelse i Asien med blandt andet en flytning af det asiatiske hovedkontor i Ningbo, Kina.

”I løbet af 2022 flyttede vi hele vores asiatiske hovedkontor til en ny og mere strømlinet lokation. Den nye lokation er en opdatering af både kontorfaciliteter, lager- og værkstedsmuligheder. Sammen med et helt nyt state-of-the-art testcenter skaber det nye asiatiske hovedkontor både operationelle og kommercielle muligheder for fremtiden,” fortæller Henrik Sørensen, CEO, Hoyer Group.

Implementering af nyt ERP-system

2022 bød også på implementering af et nyt ERP-system.

”I maj 2022 gik vi i luften med et nyt ERP-system. Det har bestemt ikke været problemfrit, men vi begynder nu at drage fordele af det. Implementeringen af det nye ERP-system er en væsentlig opgradering for virksomheden, og det betyder, at vi er klar den til forventede fremtidige skalering og vækst,” siger Henrik Sørensen.

Fremtidig vækst

Hoyer Groups strategi er målrettet et gennemgribende fokus på den grønne omstilling.

”Hoyer Group har valgt til stadighed at udfordre markedets og kundernes valg af løsning mod mere energieffektive motor og drev løsninger og med kort pay-back tid. Sammen med de store operationelle tiltag giver det et godt udgangspunkt for fremtiden,” siger Søren Ø. Sørensen.

”Vi fik en stærk afslutning på 2022 med både en høj indtjening og et stort ordreindtag. Det gav en god ordrebog ved indgangen til 2023, og jeg har derfor store forventninger til fremtiden.”

ESG

Sammen med årsrapporteringen har Hoyer udgivet den årlige ESG-rapport. I ESG-rapporten kortlægger virksomheden, hvordan de arbejder med klimaaftryk, sikkerhed og energieffektive løsninger. Netop de energieffektive løsninger er der en stadigt stigende efterspørgsel efter, og det er en del af Hoyers overordnede vækststrategi.

”I Hoyer Group ser vi ESG som en naturlig del af vores strategi. Hoyer Group tilbyder kunderne energieffektive- og klimarigtige løsninger og står dermed som en stærk strategisk partner,” siger Søren Ø. Sørensen.

2022 results

Omsætning

711,3 mio. kr.

Normaliseret EBITDA

67,5 mio. kr.

Soliditetsgrad

46,4 %

Normaliseret EBITDA 2020

44,2 mio kr.

Normaliseret EBITDA 2021

20.2 mio.kr.

Forventet normaliseret EBITDA 2023

90-100 mio. kr.