DK
DE
CN
GB

Specialkompressorer bygget til barske forhold

Specialfremstillede skruekompressorer gør det muligt for en trio af cement bulk carriers at losse deres last hurtigt og effektivt. Ingeniørerne hos AERZEN Nederland B.V. stod over for udfordringen med at designe et robust og pålideligt kompressorsystem, der passede ind på den begrænsede plads på skibene.

12/02/2021

Et pneumatisk lasttransportsystem ombord er en stor fordel for en cement carrier. Som en kæmpe støvsuger suger systemet cementen op og pumper den ud ved hjælp af overtryk, så skibet hurtigt kan losse massegodset uden at være afhængig af havnens faciliteter. Det reducerer den tid, der bruges i havnen, og giver fleksibilitet på de ruter, skibet sejler. En anden vigtig fordel ved pneumatisk transport sammenlignet med mekanisk cementhåndtering er, at den er fuldstændig støvfri.

Kravene til pålidelighed og kvalitet til sådant kritisk udstyr er forståeligt nok høje. Et pneumatisk cementtransportsystem skal hurtigt flytte enorme mængder af krævende gods og ofte under barske forhold. Og hvis systemet svigter, kan skibet hverken laste eller losse.

Så da systemintegratoren havde brug for kompressorenheder til tre cementlastskibe, henvendte de sig til AERZEN Nederland, som har et omfattende program af holdbare kompressorer og blæsere. AERZEN Nederland har med sine erfarne medarbejdere bestående af ingeniører og teknikere samt testfaciliteter leveret hundredvis af kundetilpassede applikationer, herunder specialløsninger til industri- og marine-kompressorer. AERZEN er således kendt som garanti for pålidelighed.

Holdbare skruekompressorer

Projektet krævede et specialbygget kompressorsystem for at balancere kravene til effekt, pålidelighed og størrelse. For de fleste industrianlæg på land vil en standard kompressorenhed normalt kunne udføre arbejdet, men ombord på et skib er manglen på plads ofte et emne. AERZEN valgte deres VMX-skruekompressor som grundlag for enhederne, som så blev videreudviklet og bygget af AERZEN Nederland i henhold til kundens specifikationer. Systemet vil blive udstyret med et blæsersæt, der også er udviklet af det hollandske datterselskab.

- Som partner med cementindustrien gennem mange år kender AERZEN alle de høje krav til pneumatisk transport af krævende massegods. Vores VMX-kompressorer er ekstremt driftssikre til denne type formål over hele verden. Uanset om det er dieseldreven, eller i som i dette tilfælde, elektrisk konfiguration, siger Siert Wiersema, Deputy Manager for AERZEN Nederland B.V.

Orange motorer fra Hoyer

Til at drive kompressorsystemerne anvender AERZEN seks 200 kW IE3-motorer fra Hoyer. AERZEN er overbevist om, at Hoyer lever op til deres forventninger til kvalitet og pålidelighed. Og på trods af betydelige logistiske udfordringer på grund af COVID-19 blev motorerne leveret fra Hoyer inden for 10 uger.
- Vi oplevede et godt samarbejde, teknisk support og en konkurrencedygtig projektpris på de seks motorenheder. Hoyer leverede motorerne i en særlig orange farve, der passede til resten af systemet. Da vi testede enhederne på vores værksted, viste deres ydeevne sig at være fremragende, så vi forventer en lys fremtid for disse kompressorenheder, siger Siert Wiersema.

Fakta om AERZEN Nederland B.V.

  • Datterselskab af Aerzener Maschinenfabrik GmbH, som har datterselskaber i mere end 50 lande og er repræsenteret i mere end 160 lande verden over.
  • AERZEN har siden 1864 leveret pålidelige, højtydende og energieffektive blæsere, turboblæsere, skrueblæsere og skruekompressorer til industrielle formål over hele verden.
  • AERZEN Nederland tilbyder skræddersyede løsninger til alle typer kunder, herunder onshore- og offshore-kompressorer, dieseldrevne enheder, vakuumpumper, containerenheder og applikationer bygget i henhold til ATEX- eller NORSOK-specifikationer.

Om motorerne til projektet

  • 6 x 200 kW IE3 energieffektive marinemotorer
  • kundetilpassede akseldimensioner
  • B3R monteringsform
  • NU-lejer i drive end
  • Speciel RAL2003 farve