DK
DE
CN
GB

Hoyer Group kom styrket ud af et udfordrende 2021

Hoyer Group kom ud af 2021 med en rekordstor ordrebog, men stigende råvare- og fragtpriser udfordrede indtjeningen, og resultatet var dårligere end forventet.

30/05/2022

Hoyer Group led som mange andre virksomheder under konjunkturen i verden. Omsætningen steg, men resultatet fulgte ikke med.

”2021-resultatet blev stærkt påvirket af de ekstreme prisstigninger på råvarer og fragt. Det levede derfor ikke op til de forventninger vi havde, da året startede,” siger bestyrelsesformand i Hoyer Group Søren Ø. Sørensen, og fortsætter:

”Når det er sagt, gennemførte ledelsen i Hoyer Group i løbet af året taktiske og stærke kommercielle tiltag, der sikrer en høj leveringsevne og bedre indtjening. Det betyder, at Hoyer er kommet styrket ud af 2021 med en rekordstor ordrebog. Derfor forventer jeg et stærkt forbedret resultat i 2022,” siger Søren Ø. Sørensen

Styrket markedsposition

Trods et 2021 med udfordringer ser Hoyer Group ind i 2022 med optimisme.

”Den rekordstore ordrebog er et resultat af en styrket indsats. Vi har fokuseret på strategisk udvalgte markedssegmenter, og med en høj leveringsevne og en dyb forståelse for vores kunders applikationer har vi formået at øge ordrebogen,” siger Henrik Sørensen, administrerende direktør i Hoyer Group.
Den globale mangel på materialer og varer har samtidig påvirket Hoyer Group, og som en del af strategien har virksomheden derfor investeret et større millionbeløb i at opjustere lagerne.

”Availability’ var et nøgleord i 2021. Vores evne til at levere er afgørende, og i slutningen af året opjusterede vi derfor vores lagere, så vi kan servicere vores kunder bedst muligt. Netop tilgængelighed af varer er en af faktorerne for, at vores ordrebog er vokset,” siger Henrik Sørensen.

Fremtidig vækst

2021 blev også kendetegnet ved flere store interne projekter, som skal være med til at sikre den fremtidige vækst.

”Gennem året har vi arbejdet på en omfattende digital opjustering. Vi har udviklet og implementeret nye ERP- og CRM-systemer. ERP-systemet går live netop nu. Det skal være med til at sikre, at vi har en platform, som kan facilitere den høje strategiske vækstambition mod at blive en milliard-forretning,” siger Henrik Sørensen, og fortsætter:

”Desuden har vi i Ningbo, Kina igangsat en større flytning af virksomheden til nye opdaterede faciliteter. Vi må erkende, at disse store projekter har presset organisationen, men det hele er snart i mål, og det vil være med til at sikre den fremtidige vækst,” siger Henrik Sørensen.

En bæredygtig fremtid for Hoyer

Hoyer Group har sammen med årsrapporteringen arbejdet systematisk med ESG, Environmental, Social and corporate Governance. ESG-rapporten er vedlagt årsrapporteringen. Heri er blandt andet kortlagt, hvordan Hoyer Group arbejder med klimaaftryk, sikkerhed og energieffektive produkter. Netop den stadigt stigende efterspørgsel efter energirigtige og grønne initiativer er en del af vækststrategien hos Hoyer Group.

”I Hoyer Group ser vi ESG som en naturlig del af vores strategi. Hoyer Group tilbyder kunderne energieffektive- og klimarigtige løsninger og står dermed som en stærk strategisk partner,” siger Søren Ø. Sørensen.

2021 resultater

Omsætning: 526,4 mio. kr.

EBITDA: 15,8 mio. kr.

Soliditetsgrad: 50,9 %