DK
DE
CN
GB

Store besparelser i den rette indpakning

En fleksibel og effektiv emballageløsning er en stor del af årsagen til, at den tyske virksomhed Voith Turbo H + L Hydraulic har valgt Hoyer som leverandør.

20/04/2017

Da den tyske hydraulikproducent Voith Turbo H + L Hydraulic valgte Hoyer som ny leverandør af elektromotorer, var det ikke kun motorernes pris og kvalitet, der var afgørende. Det var også væsentligt, hvilken emballage motorerne blev leveret i. Optimalt set skulle motorerne kunne fragtes direkte fra varemodtagelsen og ind på montagelinjerne. Samtidigt måtte det ikke være forbundet mærkbare omkostninger at sende den tomme emballage retur.

– Vi var på udkig efter en ny leverandør af trefasede elektromotorer til vores produktion af hydrauliske pumpeenheder. Hoyers produktportefølje levede fuldt ud op til vores forventninger, så logistikken var en af de væsentligste udfordringer. Især fordi vi ikke var i stand til at genbruge vores eksisterende emballagesystem af både logistiske og økonomiske årsager, fortæller indkøber Nico Lautenschlager fra Voith Turbo H + L Hydraulic.

Fra plastkasser til træpaller

Tidligere fik Voith deres motorer leveret i formstøbte plastkasser fra en lokal producent tæt ved Voiths facilitet i Rutesheim nær Stuttgart. Ved udsigten til at motorerne nu skulle fragtes over tusind kilometer fra Hoyers lager i Danmark, var det essentielt at holde logistikomkostningerne nede, også når den tomme emballage skulle retur. Til det formål var Hoyers fleksible forpakningsløsning, der er baseret på EUR-paller, perfekt.

– Udgangspunktet for denne logistikløsning er egentligt en standard EUR-palle. En række afstandsstykker holder motorerne på plads på pallen hvorefter de båndes fast for sikring mod transportskader. Motorerne beskyttes yderligere af pallerammer, der kan tilpasses i højden afhængigt af motorstørrelsen. Der kan være op til tre motorer på en enkelt EUR-palle, og flere paller kan stables oven på hinanden. Når emballagen sendes retur til os, klappes emballagen sammen, så Voiths transportudgifter dermed minimeres, forklarer CCO Ketil Vesterlund fra Hoyer.

Udover det praktiske element er der også miljømæssige aspekter bag pakkeløsningen. Alle paller, pallerammer og afstandsstykker er udformet i træ og genanvendes med en levetid på op mod 18 måneder i rotationssystemet mellem Voith og Hoyer. Dermed miljøbelastningen minimal sammenlignet med den tidligere løsning.

Direkte til montering

Systemet kan anvendes til forskellige motorstørrelser og -typer, fordi det er løse afstandsstykker, der holder motorerne på plads. Dette er særdeles velegnet til serieproduktioner, hvor hastighed og optimale arbejdsgange er essentielt.

– Med emballagen fra Hoyer fjerner vi rammerne umiddelbart efter levering og lægger dem direkte på returlageret, hvorefter pallen med motorerne transporteres direkte ind til monteringslinjen. Dermed effektiviseres arbejdsprocessen og vi skal ikke afsætte mandskab til at pakke motorerne ud og klargøre dem først. Ligeledes optimerer vi pladsbehovet i vores varemodtagelse, siger Nico Lautenschlager.

Fakta om Voith Turbo H + L Hydraulic

  • En del af Voith koncernen.
  • Voith er en af ​​de største familievirksomheder i Europa med en omsætning på 4,3 milliarder euro og 20.000 ansatte i over 60 lande. Heraf er omkring 200 medarbejdere beskæftiget hos Voith H + L Hydraulic i Rutesheim i Tyskland.
  • Voith Turbo er specialister inden for hydrauliske enheder, koblings- og bremsesystemer til brug på veje, jernbaner, i industrien og til fremdriftssystemer til skibe.