DK
DE
CN
GB

700 kW rå muskelkraft

Hoyer har i sensommeren produceret de største lavspændingsmotorer i virksomhedens historie. Logistisk tilpasning, administrativ tålmodighed og udvidede kompetencer udgør treenigheden bag det store projekt.

Med en vægt på 3,5 ton stykket har Hoyer markeret sig som leverandør af store lavspændingsmotorer på det internationale marked. I begyndelsen af september måned kunne virksomheden nemlig levere tre af de store motorer til en kunde i Norge.

Specielle containere og løftegrej

Helt konkret er der tale om pumpemotorer, der yder 700 kW stykket. Motortypen er i byggestørrelse 450, det vil sige 140 centimeter i højden og 220 centimeter lang i dette tilfælde.

"Det er de største motorer, vi har leveret i Hoyers historie. Det gav os da også nogle logistiske udfordringer undervejs i processen. For eksempel havde vi ikke løftegrej, der kunne håndtere de anderledes dimensioner, og motorerne skulle sendes til kunden i specialcontainere," forklarer Loke Svendsen, der er Country Manager i Hoyer.

Ekstra dimensioner – ekstra papirarbejde

Der er også en del administrativt arbejde forbundet med at producere så store motorer. Når et nyt projekt søsættes, kræver det i sagens natur ny dokumentation og tests. Projektet med Hoyer Motors hidtil største lavspændingsmotorer er dog en tand mere kompliceret, fordi slutbrugeren af pumperne er russisk. Derfor skal motorerne blandt andet klassificeres i henhold til RMRS - det russiske klassifikationsselskab.

"Det betød, at vi måtte ind i en typegodkendelsesproces på den enkelte motor. Og når vi snakker så store motorer, er der ekstra papirarbejde, der skal forberedes, alene før vi kan teste dem," siger Loke Svendsen.

05/12/2014

En global døråbner

Men leverancen af de store motorer har ikke kun betydet udvikling af Hoyer Motors’ erfaringer ud i produktion og papirarbejde.

"Vi har ikke tidligere haft mulighed for at tilbyde så store motorstørrelser til vores kunder, fordi vi ikke har haft kompetencerne til at producere dem. Men inden for de sidste fem år har vi tilegnet os erfaring på området. Og eftersom vi fremadrettet kan bruge de tre store motorer som referenceprojekt, så giver det os mulighed for bedre at kunne bidrage med teknisk know how og faglig sparring til virksomheder, der bruger motorer i den størrelsesorden. Så projektet er uden tvivl også en døråbner på globalt plan," pointerer Loke Svendsen.

05/12/2014