DK
DE
CN
GB

Hoyer med stort gennembrud i olie- og gasindustrien

Dedikerede programmer til eksplosionssikre motorer og medium voltage motorer, en global forsyningskæde og en lang række resultater fra marinesektoren har gjort Hoyer i stand til at sikre stærke referenceprojekter på olie- og gasmarkedet. I 2020 og 2021 er Hoyer blevet valgt til at levere motorer til mere end 20 projekter indenfor tre områder: LPG, tankskibe og FSRU’er.

22/12/2021

Trods årtiers erfaring som motorleverandør er Hoyer fortsat en af de nyere aktører inden for olie- og gasindustrien. De barske og nådesløse driftsforhold kræver strenge standarder for tilpasning, sikkerhed, dokumentation og test af alt anvendt udstyr. Kravene er endnu højere, når de anvendes i farlige områder. Derfor skal leverandørerne bevise deres værd, før de får branchens tillid, hvilket ofte er en tidskrævende proces.

Hoyers olie- og gasprogram har dog allerede sikret adskillige stærke referencer inden for branchen. Disse omfatter eksplosionssikre motorer på kompressorer og pumper til lastsystemer på flere LPG-tankskibe samt medium voltage-motorer til havvandsløftepumper på FSRU’er. Hoyer har i alt leveret til mere end 20 skibe og andre projekter i olie- og gasindustrien.

Ambitionen for Hoyer Motors er at blive det foretrukne Ex-motormærke inden for udvalgte olie- og gas- samt marinenicher. Køreplanen for at nå dette mål er den samme som altid: kvalitetsprodukter, stærk dokumentation og markedsledende service.

Et udspil med kendte styrker

Hoyers lange historie og erfaring inden for andre krævende brancher har indflydelse på tilgangen til olie- og gasindustrien. I stedet for at dykke direkte ned i et af de mest udfordrende områder i sektoren sigter Hoyer efter at vinde på nicheområder, hvor kendte styrker, der opnået i markeder som marinesektoren, kan udnyttes.

- Mange af de erfaringer, færdigheder og kontakter, vi har opnået gennem vores marinevirksomhed, kan anvendes til olie og gas. Selvom vi er en af de nyere aktører i branchen, ser vi det som en fordel, da det giver os mulighed for at udfordre kundernes tilgang til elektromotorer og udvikle innovative løsninger i samarbejde med dem, siger Jonas Løgstrup Hansen, Segment Manager – Oil & Gas hos Hoyer Motors.

I første omgang har Hoyer truffet en strategisk beslutning om at fokusere på den opadgående produktion, herunder nichesegmenter såsom LNG- og LPG-tankskibe, produkt- og råtankskibe, flydende platforme såsom FSRU'er og FPSO'er og forsyningsskibe.

Dedikeret Ex-motorprogram i Asien

En af hjørnestenene i Hoyers olie- og gasengagement er det eksplosionssikre marinemotorprogram. Hoyer igangsatte i 2018 udviklingen af en Ex-motor-forsyningskæde i Asien som supplement til den EU-baserede produktion. Samme år introducerede Hoyer deres program af medium voltage motorer, som også er et nøgleprodukt til de målrettede olie- og gasapplikationer.

Det gør Hoyer i stand til at opfylde kundernes forventninger til kvalitet, dokumentation og korte leveringstider i både Europa og Asien, da de fleste projekter kræver skræddersyede løsninger og omfattende dokumentation og test. At kunne producere, teste og levere motorer lokalt i Asien har været en afgørende faktor i mange af Hoyers seneste referenceprojekter inden for olie og gas, hvor Hoyer er blevet en integreret del af kundernes lokale forsyningskæder.

Et springbræt til nye muligheder

Hoyer har som mål at videreudvikle det energieffektive Ex-motorprogram samt løbende at udvikle dokumentations- og certificeringspakken. Mere langsigtede mål omfatter at kunne tilbyde komplette Ex-løsninger, herunder motorer, frekvensomformere og kabinetter, samt at komme ind på markedet for offshoreplatforme og topside-produktion.

- Jeg er stolt over at se, at 2021 markerede det officielle gennembrud for Hoyer Motors på VLGC-markedet. På grund af overgangen til flydende gas som et mere bæredygtigt alternativ til fossile brændstoffer som kul og brændselsolie oplever vi en hurtig vækst på markedet for LNG- og LPG-tankskibe. Erfaringerne og de erhvervede kompetencer er et skridt på vejen mod nye muligheder i olie- og gasindustrien, siger Henrik Sørensen, administrerende direktør i Hoyer Motors.

Oil and gas

De fleste processer inden for olie- og gasindustrien er komplekse og applikationerne er udsat i farefulde miljøer. Det stiller krav om holdbare applikationer, skærpede dokumentationskrav og et højt sikkerhedsniveau.