DK
DE
CN
GB

1.400 ton soja fra borde – på én time

På en pram midt i Amazonflodens brusende vand knokler en kran fra belgiske E-Crane i døgndrift med at laste og losse korn og sojabønner. Motorer fra Hoyer sørger for, at kranen kan klare den hårde belastning i højt tempo.

26/06/2016

Verden over, fra polarcirklens isnende kulde til den kvælende varme på Amazonfloden, arbejder hydrauliske kraner fra det belgiske firma E-Crane med at håndtere skrotjern, flytte korn, losse kul eller grave mudder op fra havbunden.  Det er opgaver, der ofte udføres ved høj belastning under krævende arbejdsforhold døgnet rundt. Siden 2012 har E-Crane benyttet Hoyer om fast leverandør af elektromotorer.

Soja fra skib til skib

For nylig har Hoyer leveret en kraftig kundetilpasset 630 kW motor til en prammonteret kran, som E-Crane har leveret til en kunde i Brasilien. Fra en position midt i Amazonfloden skal kranen overføre korn og sojabønner fra brede flodpramme til mindre Panamax fartøjer.

– Denne kran er den største skib-til-skib overførselsapplikation, vi til dato har produceret hos E-Crane. Kranen er monteret på en 61 m lang og 22 m bred pram, der tager bønnerne direkte fra lastrummet på de store skibe og overfører dem til mindre skibe, der kan passere gennem Panama-kanalen.  Med sin 30 mstore clamshell grab kan kranen flytte op til 22,5 ton i en enkelt arbejdscyklus. Ved maksbelastning kan den flytte 1.400 ton sojabønner i timen. Dermed undgår vores kunde, at bønnerne først skal læsses af på land, før de kan lastes ombord på de mindre skibe, fortæller Gauthier Vermeyen, Production & Operations Manager hos E-Crane Worldwide.

Behov for tæt samarbejde

E-Crane anvender motorer fra Hoyer til hele kransystemet, både hovedmotoren og mindre applikationer som oliepumper og automatiske smøringssystemer. For E-Crane har det været afgørende at vælge en leverandør, som kan dokumentere den fornødne kvalitet og omhu, der minimerer behovet for service samt risikoen for nedbrud. Et tæt samarbejde mellem Hoyer og E-Crane sikrer høj fleksibilitet og hurtig kommunikation.

– Vi har valgt Hoyer som leverandør, fordi de matcher vores forventninger til både service, kvalitet og pris.  Vores langvarige relation bliver kun stærkere med tiden, og vi oplever, at vi hurtigt kan få korrekt svar på spørgsmål, siger Mr. Vermeyen.

Data om kranen

  • Position: Itacoatiara, AM, Brasilien
  • Applikation: Midstream transfer i Amazonfloden
  • Montering: Pram
  • Rækkevidde: 38,2 meter
  • Kraftkilde: 630 kW / 845 hk elektrisk Hoyer motor

Fakta om E-crane

  • Har produceret kraner i over 25 år
  • Hovedsæde i Adegem, Belgien og datterselskaber i Holland, Indonesien og USA
  • Leverer kraner til bulkgods, skrot metal og dredging.