DK
DE
CN
GB

Kraner med fast bom installeret i barske miljøer kræver særlige motorer

Tæt samarbejde i designfasen sikrer, at kranerne kan fungere fejlfrit i barske offshore-miljøer. Kranproducenten Palfinger Marine har valgt Hoyer Motors som leverandør til Palfingers redesignede serie af kraner med faste bom til offshore vindindustrien.

31/08/2023

Som en af verdens førende producenter af løfteløsninger kender Palfinger Marine alt til de strenge kvalitetskrav til marine- og offshorekraner.

Da Palfinger redesignede virksomhedens serie af kraner med fast bom til den opdaterede EN 13852-3-standard, var det en topprioritet at finde en pålidelig, langsigtet motorleverandør at samarbejde med. Palfinger har tidligere samarbejdet med Hoyer som leverandør til flere applikationer, herunder offshorekraner, marinekraner og davitkraner, hvilket gør Hoyer til et oplagt valg.

Efter et tæt samarbejde under redesignprocessen og en omfattende testperiode valgte Palfinger Hoyer til at levere 200+ bremsemotorer med to hastigheder til den nye serie.

Kritisk løfteudstyr til vindmøller

Kraner med fast bom spiller en vigtig rolle i havmølleparker over hele verden. Kranen er monteret på platformen i bunden af en vindmølle og bruges til at håndtere materialeoverførsel mellem forsyningsfartøjer og vindmøllen.

Den udsatte position i et maritimt miljø betyder, at offshorekraner med fast bom er underlagt strenge krav til kvalitet, belægning, sikkerhed og dokumentation. Da kranen er afgørende, når der arbejdes på vindmøllen, er det vigtigt, at den kører problemfrit under brug, selv efter længere tids stilstand. For at sikre dette udnyttede Hoyer sin omfattende viden om marine- og offshoreapplikationer under arbejdet på projektet med Palfinger.

- Kraner til offshore vindindustrien har andre krav end standard marinekraner. En kran med fast bom på en vindmølle bruges meget sjældent, ofte kun en eller to gange om året. Derfor er det afgørende at sikre, at de kræver minimal vedligeholdelse og kan fungere pålideligt, når der er behov for det, siger Mitchel Ruijtenberg, Key Account Manager hos Hoyer Motors.

På grund af de risici, der er forbundet med offshore materialehåndtering, skal kranen også konstrueres med besætningens sikkerhed og brugervenlighed i tankerne.

En modulopbygget og global løsning

Selvom det grundlæggende design af en kran med fast bom er relativt enkelt, har kunderne ofte specifikke krav med hensyn til bomlængde og rækkevidde, kransving og løftekapacitet. I stedet for at designe flere kranmodeller har Palfinger valgt en modulopbygget tilgang, der giver betydelig fleksibilitet. I modsætning til andre krantyper anvender de modulopbyggede kraner rent elektrisk fremdrift af spillet. Elektromotoren er monteret direkte på kranen, hvilket gør den til en vigtig komponent, der har brug for ekstra beskyttelse mod korrosion.

- De nydesignede kraner giver mulighed for en høj grad af standardisering, samtidig med at de hurtigt kan imødekomme forskellige kundebehov. Derfor skal motorerne opfylde en vis standard, samtidig med at de er velegnede til det særlige miljø og de strenge kvalitetskrav, siger Franz Schnöll, Head of Global Marine Product Management hos Palfinger.

Palfingers kraner med fast bom installeres i vindmølleparker over hele verden, bl.a. Hai Long (Taiwan) og East Anglia (UK). Det betyder, at motorerne skal overholde forskellige regionale krav til spænding, energieffektivitet og kvalitetsstandarder. Derudover kræver den globale distribution et avanceret logistisk setup, både for levering af nye enheder og for eftersalg.

- Da dette er kritisk udstyr til vindmøllerne, arbejder vi normalt under stramme leveringstider. Forskellige varianter afhængigt af projektet øger kompleksiteten i forsyningskæden, hvilket kræver, at vores leverandører har et sofistikeret logistikkoncept. I nogle tilfælde ved vi relativt sent, hvilken variant vi har brug for, så alle involverede skal kunne reagere hurtigt på projektspecifikke kundekrav, siger Franz Schnöll og fortsætter:

- Gennem hele processen har Hoyer bidraget til et gnidningsløst og ukompliceret samarbejde, nærmest uden problemer. De har det logistiske setup, der skal til for at opfylde vores strenge krav, og de kan levere alle nødvendige certifikater. Og da flere af vores andre interessenter og partnere også samarbejder med Hoyer, får vi den ekstra fordel af flere synergier i hele værdikæden.

Vil du vide mere om Hoyers løsninger til marine- og vindindustrien?

Besøg vores branchesider for en dybdegående introduktion til Hoyers tilgang, typiske applikationer, yderligere case stories, dokumentation og meget mere.