DK
DE
CN
GB

Bosch Rexroth ønskede, at én motor skulle kunne dække hele verden

I forbindelse med forenkling af forretningen og reduktion i antallet af variationer samarbejdede Bosch Rexroth med Hoyer om at designe et motorsortiment, der kunne dække så mange effektivitets- og mekaniske krav som muligt. Resultatet er World Efficiency Motor, der giver Bosch Rexroth mulighed for både at strømline deres salgsproces og give kunderne ekstra fleksibilitet.

24/08/2021

Som en af verdens førende leverandører af køre- og styringsteknologier med tilstedeværelse i mere end 80 lande findes Bosch Rexroths produkter i applikationer over hele verden. Indtil for nylig havde Bosch Rexroth brug for specialmotorer til mange af deres markeder for at overholde de forskellige internationale standarder og bestemmelser for elektrisk udstyr.

Da hver motor havde brug for sit eget materialenummer, specifikationer og dokumentation, skulle Bosch Rexroths salgsteams holde styr på forskellige globale godkendelser og bestemmelser, afhængigt af om de hjalp kunder i Nordamerika, Rusland eller Kina med at løse deres krævende køreopgaver. Det reducerede også fleksibiliteten for kunderne, idet et produkt, der er designet til ét marked, ikke kunne bruges andre steder uden yderligere modifikation og dokumentation.

Lagerreduktion for at forenkle forretningen

I et forsøg på at forenkle sin forretning havde Bosch Rexroth et klart mål: Reducer antallet af serienumre og dermed antallet af variationer på deres lager.

Opgaven med at løse denne udfordring for elmotor-varegruppen er udført i tæt samarbejde med Hoyer Motors, der har været en vigtig leverandør til Bosch Rexroth i de seneste 15 år. Ved at arbejde sammen fandt begge teams hurtigt ud af, at den bedste tilgang var at udvikle et motordesign, der dækker så meget af verden som muligt. Så med Bosch Rexroth som projektpartner begyndte Hoyer at udvikle World Efficiency Motor-programmet.

"Vores primære mål var at reducere antallet af variationer i vores komponenter. I den henseende er World Efficiency Motor perfekt, fordi vi med ét serienummer kan dække alle de markeder, som motoren er klassificeret til. Både ud fra et salgsmæssigt og teknisk perspektiv er det den ideelle løsning", siger Dominik Furth, produktchef for tilbehør, Business Unit Industrial Hydraulics hos Bosch Rexroth.

Specielt designet til at opfylde lokale standarder

En af de første opgaver, da det nye motorsortiment skulle designes, var at dykke dybt ned i de tekniske detaljer for at finde ud af, hvilke markeder der skulle dækkes. I praksis er det ikke muligt at overholde alle de forskellige standarder for energimæssig ydeevne og mekaniske krav over hele verden, så der var behov for prioritering.

- Som en del af den fælles udvikling involverede vi Bosch Rexroths salgsorganisation for at få deres input. I sidste ende blev det besluttet at kombinere kravene til NEMA Premium og IEC Ecodesign. "Med denne kombination kan vi dække størstedelen af vores globale marked," siger Dominik Furth.

Udover NEMA og IEC er World Efficiency Motor også godkendt i overensstemmelse med flere andre lokale bestemmelser, hvilket gør det muligt at bruge den i Nordamerika, EU, Rusland, Kina, Korea, Japan og Australien.

For at tage højde for forskellene i lokale effektivitetskrav og forskellige spændinger har elmotoren et cURus-certificeret isoleringssystem og klemrække sammen med forbedret energieffektivitet sammenlignet med en standard IE3-motor

Første skridt mod større forenkling

En af de største fordele ved World Efficiency Motor for Bosch Rexroth er en enklere salgsproces og forsyningskæde. Med kun ét motordesign, der dækkede de fleste af nøglemarkederne, var det muligt at opfylde målsætningen om at reducere variationen i antallet af materialer og samtidig være i stand til at give kunderne yderligere fleksibilitet. Og for Bosch Rexroth er det kun begyndelsen.

- World Efficiency Motor er et perfekt eksempel på, hvordan vi kan arbejde på komponentniveau for at skabe mere fleksible produkter. "Vi vil fortsætte med at arbejde tæt sammen med Hoyer og vores andre leverandører for at tage det endnu videre," siger Dominik Furth.

Om World Efficiency Motor-programmet

Hoyer World Efficiency Motors er designet til at imødekomme forskellige krav til effektivitet på tværs af markederne. Sortimentet giver globale originaludstyrsfabrikanter et rigt udvalg af muligheder, når de arbejder med optimering af forsyningskæden samt med energibesparelser.