DK
DE
CN
GB

Stor efterspørgsel på driftssikre japanske dækkraner

Når japanske og internationale skibsbyggere skal have driftssikre lasthåndteringsløsninger, vælger de ofte Iknow Machinery. Iknow er kendte for deres dækudstyr af høj kvalitet, og i øjeblikket har de projektordrer på at levere 32 dækkraner til 8 nye bulk carriers.

Ved driften af en bulk carrier er håndtering af last er en kritisk proces. De mange tons korn, malm, salt og andre typer af massegods skal håndteres forsigtigt og præcist, da fejl kan bringe både besætningens og skibets sikkerhed i fare. Lasthåndteringen skal samtidigt foregå så hurtigt og effektivt som muligt for at reducere tidsforbruget i havn.

Lasthåndtering kræver altså solidt og driftssikkert maskineri, hvilket gør dækkraner af høj kvalitet til en prioritet for mange skibsredere. Selvom ikke alle bulk carriers har deres eget udstyr til lasthåndtering, øger dækkraner i høj grad et skibs fleksibilitet, da det gør det uafhængigt af landbaserede kraner.

En anerkendt producent af dækudstyr af høj kvalitet er japanske Iknow Machinery, der leverer udstyr til nogle af de mest krævende skibsværfter og skibsredere, både i Japan og i udlandet.

32 elektrisk-hydrauliske dækkraner

I perioden fra april 2020 til juni 2021 har Iknow fået bestillinger på dækkraner til 8 bulk carriers. Hvert skib bliver udstyret med 4 elektrisk-hydrauliske dækkraner, der kan løfte 30 tons last.

Dækkranerne skal sendes til Oshima-værftet. Her vil de første 4 kraner blive monteret på MV Kaifong, en bulk carrier på 36.300 dwt, der skal leveres til rederen i august 2020.

Hver dækkran forsynes med strøm fra en 170 kW elektromotor. I stedet for at vælge en japansk producent
har IKnow bestilt 32 motorer fra Hoyer Motors Asia. Motorerne leveres gennem Iknows sourcingenhed i Shanghai, Xiong Long Industrial.

– På grund af deres interne standarder og procedurer har Iknow strenge krav til kvalitet og leveringssikkerhed. Forud for dette projekt har vores salgsteams i både Kina og Japan været i tæt dialog med Iknow, og bl.a. besøgt deres produktionsanlæg. Det blev gennemført for at sikre en afstemning og kortlægning af deres detaljerede behov og krav, siger Mike Xiao, Area Sales Manager for Hoyer Motors Asia.

Agil asiatisk supply chain

Iknows produktion foregår i byen Sasebo nær Nagasaki der ligger tæt på Kina og Korea. Det giver en høj effektivitet, både ved transport af de færdige produkter til kunderne og ved modtagelse af komponenter fra leverandører som Hoyer Motors.

– En nøglefaktor for Iknow Machinery i dette projekt var vores mulighed for at tilbyde rettidige leverancer til Japan understøttet af en agil og robust forsyningskæde samt vores logistiske setup i Kina. Med den seneste forøgelse af kapaciteten på vores asiatiske hovedkvarter i Ningbo, Kina, kan vi støtte kunder som Iknow i alle dele af regionen. Det gælder blandt andet levering af omfattende motor- og klassificeringsdokumentation, siger Masahide Uchino, Country Manager for Hoyer Motors i Japan.

Fakta om Iknow Machinery Co., Ltd

  • Iknow Machinery har specialiseret sig i udstyr til håndtering af skibslast såsom dækkraner, lugedæksler, flisaflæssere og portalkraner
  • Iknow Machinery har hovedkontor og produktion i Sasebo i Nagasaki-præfekturen ved nationalparken Kujyuukushima Saikai
  • 600 medarbejdere inkl. underleverandører
  • Iknows aktionærkreds tæller flere kendte japanske brands inden for marineindustrien og repræsenterer både skibsredere og værfter, bl.a. Imabari Shipbuilding Co., Ltd. og Oshima Shipbuilding Co., Ltd.