DK
DE
CN
GB

Stigende efterspørgsel på rent og klart spildevand

Både i Mellem- og Fjernøsten er der et stigende behov for bedre håndtering af spildevand. I Hong Kong forsyner elektromotorer fra Hoyer store overfladebeluftere, der hjælper bakterier med at rense spildevand fra den kommunale vandforsyning og industri.

Scenarier med ufiltreret spildevand, der flyder direkte ud i forurenede floder, kloaker og kanaler i byer som Mumbai, Riyadh og Hong Kong, hører fortiden til. Regeringer såvel som virksomheder i flere og flere lande presser på for at få bedre håndtering af spildevand.

Fra Holland til Hong Kong

En af de virksomheder, der drager fordel af den stigende interesse for rent vand, er Hubert B.V. Hubert eksporterer rensningssystemer og behandlingssystemer til vand til hele verden fra deres fabrik i den hollandske by Stavoren. For nylig har Hubert installeret en række overfladebeluftere i Hong Kong, hvor de hjælper med at rense byens spildevand.

Spildevandet renses af en særlig bakterie, der spiser de forurenende stoffer, men de har behov for ilt for at overleve. Dette leveres af belufterne, der benytter et skovlhjul med en bredde på 1.700 mm, og som forsynes af en energieffektiv 22 kW-motor fra Hoyer monteret på et gear. Vandets overflade omrøres, og således blandes det med ilt.

– Vi er specialiserede i denne type overfladebeluftere med vertikal aksel. Skovlhjulene har en diameter på mellem 1,7 til 3,5 meter og vejer op til 3.000 kilo. Det drejer ved en lav hastighed på ca. 50 til 60 omdrejninger i minuttet. For at opnå dette skal du generere en stor kraft, så du vil ofte have brug for motorer med en effekt på op til 3-400 kW. Men du har også brug for at holde hastigheden nede med et gear, der kan klare opgaven, siger Piet Demmer, Sales Manager for spildevandsbehandling hos Hubert B.V.

Eksport af udstyr og know-how

Mens Holland og Danmark har håndteret vand i flere århundreder og er kendt for deres succesfulde vandhåndteringsindustri, har andre lande først for nylig gjort spildevandshåndtering til en prioritet. Den øgede indsats for at sikre rene floder og laguner med rent vand, driver efterspørgslen på både ekspertise og vandbehandlingsudstyr af høj kvalitet.

– I Holland er 99 % af alle husholdninger tilsluttet et spildevandsanlæg, og der er en overkapacitet af vandhåndteringsanlæg i tilfælde af oversvømmelse og ekstremt vejr. Men nye markeder er ved at komme til, især i Mellem- og Fjernøsten. I disse områder oplever vi nu, at regeringer er villige til at investere kraftigt i spildevandshåndtering. Hubert har for nylig blandt andet fået nye kontakter i Saudi-Arabien og Kina, siger Piet Demmer.

Et marked præget af intens konkurrence

Selvom der er stor efterspørgsel på både know-how og tekniske løsninger fra virksomheder som Hubert, er konkurrencen stadig intens. Dette betyder, at det er vigtigt at vælge de rette leverandører, især når der skal leveres til nye markeder.

– Der er et øget fokus på omkostningerne, ikke kun på spildevandsprojekter, men for tekniske løsninger generelt. Dette betyder, at virksomheder skal være i stand til at levere produkter af høj kvalitet uden forsinkelser, og samtidigt skal omkostningerne holdes nede. Høj leveringssikkerhed, god kundesupport og et omfattende lager var nogle af de vigtige elementer, som vi bidrog med i samarbejdet med Hubert på projektet i Hong Kong, siger Key Account Manager Erik Dees fra Hoyer Motors.

 Anlægget i Hong Kong

  • Overfladebelufterne, som leveres af Hubert B.V., udgør en del af et vandbehandlingsanlæg, der håndterer spildevand fra den kommunale vandforsyning og industrien i Hong Kong.
  • Indtil nu har Hoyer leveret 16 stk. 22 kW V1 elektromotorer med regnhat. Endnu en ordre på 12 stk. er på vej.
  • Motorerne er beregnet til drift i udendørsmiljøer.

Om Hubert B.V.

  • Grundlagt i 1880 i Holland
  • Leverer en bred vifte af produkter, fra små skruepumper til vandbehandlingsudstyr og komplette vandtilførselssystemer.
  • Huberts fabrik i Stavoren på 7.000 m2 indeholder bl.a. en havnekaj til søgående fartøjer, en jernbaneforbindelse og krankapacitet på 92,5 ton. Dette gør Hubert i stand til at sende udstyr på op til 250 ton uden problemer.

 

08/01/2018