DK
DE
CN
GB

Specialmotorer klar til krydstogt

Hoyers stærke position på det maritime marked var afgørende, da den tyske pumpeproducent Herborner Pumpentechnik skulle vælge ny leverandør. Efter grundigt forarbejde er Hoyer klar til at producere specialfremstillede elektromotorer, der primært skal drive spildevandspumper på krydstogtskibe.

Den tyske pumpeproducent Herborners spildevandspumper sidder allerede i mange af de krydstogtskibe, der stadigt hyppigere krydser verdenshavene. Med et ønske om at styrke sin position i marineindustrien blev Hoyer det oplagte valg, da Herborner skulle vælge ny leverandør af elektromotorer.

Vigtig dokumentation

"Hoyer er et velkendt navn inden for den maritime industri, og mange af vores kunder kender allerede Hoyer eller benytter selv deres produkter. Så det var nærliggende for os at kontakte dem, da vi fik brug for en ny leverandør af elektromotorer til vores maritime forretningsenhed. Særligt fordi Hoyer allerede har en række vigtige maritime typegodkendelser til deres motorer, som for eksempel GL eller CCS," siger Teknisk Direktør Sascha Korupp fra Herborner.

Typegodkendelserne betyder, at Hoyers forskellige motorer er certificeret hos de store maritime klasseselskaber, hvilket letter det samlede dokumentationsarbejde.

Langvarigt samarbejde

For at sikre at de specialdesignede motorer lever op til Herborners krav, bliver de produceret i tre forskellige omgange. Først en testordre, derefter en nul-serie med 10 styk af hver motortype og til sidst hovedordren på serieproduktionen. Derfor har Herborner haft tæt dialog med Hoyer om leverancen i flere år:

"Processen var lang, men slutresultatet blev godt. Undervejs opstod der flere komplikationer på grund af markedssituationen. For eksempel skiftede motorens energimærkning undervejs fra IE3 til IE1 og tilbage igen. Ikke nogen let situation, men her så vi en enorm fleksibilitet og imødekommenhed hos Hoyer. Med et sådan et samarbejde er vi i en endnu bedre position til at udvide vores ekspertise og udvikle nye produkter målrettet det maritime marked," siger Sascha Korupp.

03/03/2016

Fakta om de specialudviklede motorer

  • Hoyer har i alt produceret 10 forskellige typer af elektromotorer til Herborners waste water pumps
  • Indmaden i alle motortyperne er standard, mens de ydre dele er specialudviklet
  • Lejerne i drive end er specialfremstillet for at minimere vedligehold
  • Akslen er produceret i en speciel rustfri ståltype med højere titaniumindhold og mindre kulstof i henhold til Herborners egen specifikation

Fakta om Herborner Pumpentechnik GmbH & Co KG

  • Grundlagt i 1874
  • Hovedsæde i Herborn i det centrale Tyskland
  • Producerer pumper til blandt andet vandrensning, spildevandshåndtering, marineindustrien samt andre områder