DK
DE
CN
GB

Nyt testcenter giver hurtigere klassificering

Med et nyt testcenter kan Hoyer fremover selv facilitere tests og klassificering af motorer til marineindustrien. Det betyder en mere effektiv, fleksibel og hurtig testproces.

Inden motorer til marineindustrien sendes på markedet, skal de gennemgå flere grundige tests og klassificeres af uvildige inspektører. Hidtil har Hoyer været afhængig af eksterne test-faciliteter til den opgave, men med åbningen af et nyt testcenter ved firmaets asiatiske hovedkontor i Ningbo i det østlige Kina tager Hoyer nu sagen i egen hånd:

− Hidtil har vi måttet tage til takke med at være et nummer i køen, og det har betydet længere leveringstid og mindre fleksibilitet. Nu samler vi alle tests i forbindelse med marine-klassificering på vores nye testcenter, og det betyder større fleksibilitet og højere leveringssikkerhed for vores kunder, forklarer Tuomas Bejstrup-Jäppinen fra Hoyer Sales Department, der har hovedansvaret for klassificeringen af motorer.

Når Hoyer leverer motorer til marineindustrien, skal der først udføres en A-test på én udgave af en specifik motor, og herefter en B-test – en rutinetest – for yderligere motorer af samme type. Dén proces giver den ønskede klassifikation. Når en motor har gennemgået A-testen Hos Hoyer i Ningbo, betyder det, at en tilsvarende motor kan leveres direkte fra lageret i Hadsten, som også kan foretage B-testen, uden yderligere forsinkelse, fordi godkendelsen gælder for typen af motor.

Test giver hurtigere levering i både Asien og Europa

Fremover vil Hoyer Asia bruge det nye testcenter til både A- og B-tests. Hoyer Europe vil benytte sig af både det nye testcenter såvel som et udvalgt dansk testcenter til A-testen, mens B-testen vil blive udført på Hoyers hovedkontor i Hadsten.

− Strategien med at etablere vores eget testcenter, og sideløbende stadig bruge en ekstern klassificeringspartner i Danmark, resulterer i, at hele klassificeringsprocessen giver større fleksibilitet, forbedret kvalitetskontrol og hurtigere klassificering. For de helt store projekter betyder det, at vi kan teste hele projektet i Ningbo. Dermed er det klasset og klar til at sende til kunden, så snart det rammer vores lager i Danmark, forklarer Tuomas Bejstrup-Jäppinen.

Lokal proces betyder bedre effektivitet

Det internationale klasningsselskab DNV/GL ser det nye testcenter som en klar fordel for Hoyer:

− Testcenterets faciliteter er gode, og operatørerne har gode kompetencer. Testcenteret reducerer lyd og vibrationer under testfaserne, derfor giver det os et godt arbejdsmiljø. Testresultaterne bliver automatisk indsamlet på stedet, og det gør hele processen mere effektiv, siger Pan Yingjie, Product Manager hos DNV/GL i Kina.

Tester op til 450kW-motorer

På det nye testcenter kan Hoyer selv udføre de grundige type-tests − såkaldte A-tests − der tager 4-5 timer.

− Vi kan teste motorer på op til 450 kW på det nye center, ligesom vi har mulighed for at teste med en spænding på mellem 110-830V og en frekvens på enten 50 eller 60Hz, tilføjer Tuomas Bejstrup-Jäppinen.

Sådan tester Hoyer

Professionelle klasningsselskaber overvåger og validerer selve testprocessen, der består af række konkrete målepunkter:

  • En visuel gennemgang af motoren for at sikre, at den ikke er skadet. (Visual Inspection)
  • En måling af motorens isoleringsmodstand. (Insulation Resistance Measurements
  • En højspændingstest. (High Voltage)
  • En motortest uden belastning. (No load test)
  • En viklingstest. (Winding Resistance)
  • En lejetest. (Bearing)
  • En belastningstest. (Load Test)
  • En overbelastningstest. (Overload Test)
  • En overfrekvenstest. (Overspeed Test)
  • En temperaturstigningstest. (Temperature Rise Test)