DK
DE
CN
GB

Kæmpekran hejser vindmøller på den kinesiske kyst

Efter en konstruktionsperiode på 18 måneder er en kæmpe flytbar offshore-platform til vindenergiinstallationer blevet idriftsat med succes ud for Kinas kyst. Kranen der løfter op til 800 tons vil her blive brugt til at installere vindmøller i de hurtigt ekspanderende havmølleparker.

Idet den hæver sig højt op med mere end 80 meter over havoverfladen, er KO-01 installationsplatformen et imponerende syn, når den er i gang med at installere kæmpe offshore-vindmøller ud for Kinas kyst.

KOE-01 er en af flere nye installations- og serviceplatforme, bygget af kinesiske værfter som svar på den hurtigt voksende efterspørgsel på offshore-vindmøller i Kina. Eftersom KOE-01 er i stand til at modstå kraftig vind og kan arbejde på havet i op til 30 dage uden at skulle modtage nye forsyninger, er den meget velegnet til opgaven.

Kran på 800 tons

Platformen er udstyret med et plug-type hydraulikløftesystem af typen JYM-HJ3600. Kranens løfteevne på 800 ton er designet og produceret af South Marine Machinery fra CSSC Group, der henvendte sig til Hoyer angående motorer, der kunne drive den enorme kran.

– Vi er meget tilfredse med Hoyers hurtige reaktion og præstation under ordrens produktion og den rådgivning vi modtog sikrede, at den optimale motorløsning blev valgt. Vi betragter Hoyer som en pålidelig langsigtet partner, der har vist evnen til at overgå forventningerne, når de håndterer store projekter, siger en repræsentant for ejeren af platformen, Keen Offshore Engineering Co. Ltd.

Robuste bremsemotorer

Baseret på rådgivning fra Hoyer valgte South Marine Machinery fire 315 kW standard marinemotorer til kranens HPU (Hydraulic Pressure Unit), fire bremsemotorer og en invertermotor med encoder.

– Bremsemotorerne har beskyttelsesgrad IP56, så de kan bruges på det åbne dæk. Dette sikrer, at de kan modstå de barske arbejdsforhold ved havet med hyppig udsættelse for både saltvand og stærk vind, siger Area Sales Manager Xiao Weixang fra Hoyer Kina.

Hoyer leverede også den relevante dokumentation i løbet af designfasen og udførte kvalitetskontrol igennem hele projektforløbet.

10/09/2017

Fakta om KOE-01

  • Flytbar offshore-platform til vindinstallationer
  • Bestilt i september 2015. Kom i drift i marts 2017
  • Er i stand til at arbejde ved en vanddybde på op til 45 meter
  • Samlet dækområde: 2.000 m2
  • Variabel belastning: 2.500 tons
  • Kranens arbejdsområde: 20-107 m