DK
DE
CN
GB

Hoyer Motors satser på VFD

Med lanceringen af Hoyer Drives & Controls kan Hoyer nu levere motor og frekvensomformer som en samlet pakke. Kunderne sikres dermed én fast samarbejdspartner gennem hele processen og en komplet løsning, der er klar til brug ved levering.

Interessen for frekvensomformere – også kaldet VFD (Variable Frequency Drives) har været støt stigende i mange brancher de seneste år. Med god grund. Lavere energiforbrug, bedre kontrol og mere intelligent styring er blot nogle af fordelene ved, at en elektromotor drives af en frekvensomformer.

Nu kan Hoyers kunder få én samlet løsning med motor og frekvensomformer via den nye produktgruppe: Hoyer Drives & Controls.

– Vi kan se, at efterspørgslen efter samlede løsninger med elektromotorer og frekvensomformere er modnet blandt vores kunder de seneste år. Især inden for vores kerneapplikationer som ventilation og pumper er der øget fokus på energioptimering. Med Drives & Controls har vi samlet vores ressourcer og kompetencer og kan give kunderne optimal service gennem hele processen, siger CCO Ketil Vesterlund hos Hoyer Motors.

27/03/2019

Samarbejde med førende producenter

Hoyer har ved flere lejligheder samarbejdet med strategiske kunder om at udvælge frekvensomformere og levere de tilhørende motorer som en totalløsning, forberedt til plug-and-play-installation. Disse projekter har været leveret i samarbejde med markedsledende VFD-producenter.

Det er erfaringerne herfra, der nu danner grundlag for Hoyer Drives & Controls. I samarbejde med tre udvalgte samarbejdspartnere – Schneider Electric, Danfoss Drives og Kostal Inveor, udbyder Hoyer Drives & Controls samlede motor- og VFD-løsninger, som bidrager til kundernes supply chain – teknisk såvel som kommercielt. Et eksempel er fuldt integrerede løsninger, der er klar til brug ved levering. Motorerne leveres med de rette kabler, filtre og plade til montering, og frekvensomformeren er allerede kalibreret og indkørt med motoren.

– Tidligere har vores kunder måske købt en motor fra Hoyer Motors og en frekvensomformer fra en anden leverandør. Dermed har de selv haft ansvaret for at samle, montere og teste den færdige løsning. Nu kan vi rykke de opgaver længere ned i værdikæden og levere en køreklar totalløsning. Hoyer er det eneste kontaktpunkt, både i forbindelse med bestilling, levering og indkøring, siger Ketil Vesterlund.

Baner vejen for intelligente løsninger

Den øgede brug af frekvensomformere er samtidigt med til at bane vejen for mere intelligente løsninger. Sensor-data og feedback fra applikationen kan opsamles i omformeren og udnyttes til autonom drift og predictive maintenance. Det øgede fokus på frekvensomformere og det tætte samarbejde med VFD-producenterne gør Hoyer i stand til at sparre med kunderne om de nye muligheder, der er på vej.

– Ved at registrere data via frekvensomformeren kan der opnås en bedre applikationsindsigt. Det giver bedre muligheder for, at de forskellige interfaces og applikationer taler sammen. Vi kigger også på bluetooth-løsninger til motorer uden frekvensomformer. Sådanne løsninger kan for eksempel sende data direkte til en smartphone, når den vedligeholdelsesansvarlige bevæger sig rundt i maskinrummet eller på fabrikken, siger Ketil Vesterlund.

27/03/2019

Drives & Controls

Med etableringen af produktenheden Hoyer Drives & Controls er Hoyer nu i stand til at levere én samlet løsning, der dækker både motor og frekvensomformer.