DK
DE
CN
GB

Flying leads giver bedre flow i kompakte ventilatorer

I aksiale ventilatorer og andre applikationer, hvor pladsen er trang, kan motorer med flying leads være en god løsning. Det gør det ikke alene lettere at tilslutte motoren, men giver også mulighed for bedre airflow og et mere kompakt design.

Hoyer tilbyder nu motorer med flying leads, der giver mere fleksibilitet i forhold til tilkobling og design af applikationer.

En motor med flying leads er forsynet med ledninger, der stikker ud af selve motorkassen, frem for at tilkoblingen sker via en klemkasse monteret på motoren. Hermed er motoren lettere at montere, hvis pladsen er trang.

Perfekt til aksiale ventilatorer

Det gælder for eksempel i en aksial ventilator, hvor motor og ventilator sidder inde i et rør, kan det være svært for installatører og servicemandskab at komme til de elektriske dele. Her kan det være en stor fordel at bruge en motor med flying leads, som kan tilsluttes en klemkasse, der sidder udenpå selve enheden.

– I en aksial ventilator er en motor med flying leads ikke bare lettere at tilslutte, den giver også en bedre performance og airflow, fordi der ikke sidder en stor, firkantet klemkasse i vejen for luftgennemstrømningen. Af samme grund er der også mulighed for et mere kompakt design, siger Adam Slupinski, Segment Manager – HVAC hos Hoyer og fortsætter:

– Afhængigt af det aerodynamiske design, primært af ventilatorhjulet, kan der opnås markant bedre performance. Vi set eksempler, hvor ventilatorproducenter har forbedret virkningsgraden af deres ventilatorer med 5-10 procent ved at bruge flying leads.

Også til ATEX- og marinebrug

Hoyer leverer primært motorer med flying leads til skræddersyede løsninger inden for flere forskellige industrier, såsom ventilation til tunneler, minedrift og skibe samt ventilatorer til snekanoner.

Motorer med flying leads er tilgængelige med alle sædvanlige Hoyer typegodkendelser og modifikationer, for eksempel lav- og højtemperaturer, tætningsklasse IP66 og ATEX zone 1 og 2.

Det betyder, at motoren og ventilatoren kan konfigureres til en lang række forskellige behov, blandt andet:

Motorstørrelser: fra IEC 80 – IEC 315 (og op til IEC 355 i den nærmeste fremtid)

Tætningsklasse: op til IP66 – kan også udføres iht. II 3D Ex tc IIIB T120/II 3G Ex ec IIC T3

Kabler: standard halogenfri kabler og marinegodkendte kabler til temperatur bestandighed op til 90 grader Celsius