DK
DE
CN
GB

En dag i den tekniske verden

21 piger fra 9. klasse på Auning Skole var onsdag den 5. oktober på besøg hos Hoyer i Hadsten til en dag i den tekniske verden. Pigerne prøvede kræfter med at skrue i en elektrisk motor, de besøgte et testcenter, og de fik et indblik i, hvordan det er at være kvinde i en mandsdomineret verden.

I Danmark har vi brug for, at flere tager en uddannelse inden for IT, teknologi og naturvidenskab. Manglende kendskab til mulighederne inden for områderne er en af årsagerne til, at nogen fravælger en IT-faglig eller teknisk retning i deres uddannelses- og karrierevalg.

Derfor deltog Hoyer i Hadsten i den nationale kampagne Girls’ Day in Science 2022. Hoyer bød 24 piger velkommen til en dag med fokus på elektriske motorer. Målet er at tiltrække flere piger til de tekniske fag og derved rekruttere flere kvinder på længere sigt:

”Hos Hoyer har vi i de senere år haft fokus på at rekruttere flere kvinder, men det er svært, når mænd stadig er overrepræsenterede på uddannelserne. Derfor ønsker vi at komme i dialog med pigerne, inden de vælger uddannelse. Pigerne skal se, at teknik og naturvidenskab ikke er farligt, og at en uddannelse inden for de tekniske fag kan føre mange spændende jobmuligheder med sig,” fortæller Inge-Louise Linderoth, HR Manager hos Hoyer.

15/10/2022

Rollemodeller gav indblik i Hoyer

Hos Hoyer mødte pigerne seks kvindelige rollemodeller, som på forskellige måder arbejder inden for det tekniske felt. De fik indblik i, hvordan man kan kombinere den kommercielle og den tekniske verden, og de fik fingrene i elektriske motorer.

”En elektrisk motor er ikke et specielt sexet produkt i sig selv. Men når man ved, at netop det produkt er med til at sikre rent drikkevand i Afrika, at det er med til at skabe sne på de indendørs skibakker i Holland, og at det er med til at transportere vores bagage i Oslo Gardermoen Lufthavn, så bliver det sjovt,” siger Inge-Louise Linderoth.
Og netop den elektriske motor og dens funktioner var i fokus, da pigerne besøgte Hoyer. Pigerne prøvede blandt andet kræfter med at modificere en elektrisk motor, de besøgte Hoyers testcenter, og de quizzede løs om motorens historie og anvendelse.

Opbakningen til Girls’ Day in Science slår rekord

Girls’ Day in Science er en årlig landsdækkende kampagnedag, hvor virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner over hele landet byder flere tusinde piger fra grundskoler og gymnasier indenfor til at arbejde med praktiske og virkelighedsnære aktiviteter inden for STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Direktør og ekspert i piger og STEM fra Naturvidenskabernes Hus, Maiken Lykke Lolck, understreger, at engagementet fra virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer er afgørende for at ændre noget. Og i år er opbakningen endnu større end sidste år, der ellers satte rekord.

”Kvinder er stadig underrepræsenterede på STEM-uddannelser og -virksomheder, og den manglende diversitet får konsekvenser for os alle. På Girls’ Day in Science møder pigerne for en dag medarbejdere, forskere eller studerende, de kan spejle sig i, og de får et konkret og praktisk indblik i deres fag. Det gør en enorm forskel, når så mange arrangører bakker op om at skabe mere diversitet ved at åbne dørene og vise pigerne de spændende muligheder i en fremtid inden for teknologi og naturvidenskab,” slutter Maiken Lykke Lolck.

15/10/2022