DK
DE
CN
GB

Danske Carsoe leverer fiskefabrikker til syv nye russiske supertrawlere

Hoyers transmissionskunde Carsoe har netop leveret de første komponenter til Russian Fishery Company’s nye supertrawlere. Den Aalborgensiske virksomhed er blevet valgt som officiel leverandør og skal i de kommende år levere syv komplette fiskefabrikker til den russiske fiskeflåde.

Den russiske fiskeflåde er i gang med en modernisering. Regeringen har indført en incitamentsordning, som skal være med til at opdatere fiskeflåden, og den store russiske fiskevirksomhed, Russian Fishery Company, bygger i den forbindelse syv nye supertrawlere. Det er hertil, at Hoyers transmissionskunde Carsoe skal producere og levere fiskefabrikkerne. Hoyer leverer forskellige transmissionselementer til Carsoe.

Carsoe har tidligere produceret lignende løsninger, og de er blevet valgt som leverandør af fiskefabrikkerne.

”Vi har tidligere produceret og leveret til fiskefabrikker i blandt andet Canada og Grønland. Det er første gang, vi leverer ind til russiske fartøjer. Rusland har en stor fiskeindustri, og det er derfor et stort skridt for os at komme ind på markedet,” siger Morten Kusk, projektleder hos Carsoe.

Supervisors on site

De to første af de syv supertrawlere bliver bygget som pilotprojekter på tyrkiske skibsværfter. Her er Carsoe med til at bygge hele fabrikken. De resterende fem seks skibe bliver bygget i Sankt Petersborg i Rusland, hvor Carsoe er til stede med supervisors.

”Det er nyt for os, at vi ikke skal være direkte med til at bygge skibene, men blot agere supervisors. Det bliver spændende at prøve,” siger Morten Kusk.

De allerede leverede komponenter er de store maskiner som for eksempel elevatorer. Når de er bygget på, bliver en del af skibet lukket til, og resten af komponenterne kan herefter blive bygget gennem luger. Pilotskibet er færdigbygget i december 2020, og de resterende vil blive påbegyndt løbende.

Supertrawlerne af typen ST192 er 108 meter lange og 21 meter brede, og hver fiskefabrik skal kunne producere 4-500 tons fisk hver dag.

Hoyer og Carsoe har samarbejdet gennem flere tidligere projekter, og Hoyer Transmissions er blevet valgt som leverandør til projekterne. Hoyer skal levere Rossi-gear, Hoyer-kæder, Sedis-kæder, koblinger og specialkædehjul til alle syv russiske supertrawlere.

Om Carsoe 

  • Grundlagt i 1976
  • Hovedkvarter i Aalborg, Danmark
  • Producerer og distribuerer udstyr og løsninger til forarbejdning af fangst ombord på fiskefartøjer og processering af fødevarer
03/09/2019