DK
DE
CN
GB

37 kilometer kæder til Egypten

I alt 37 km transportørkæde med en samlet vægt på over 600 tons er lige nu på vej til Egypten for at transportere korn i 23 forskellige kornbehandlingsanlæg. Leverancen er en krævende affære, hvor der ikke er plads til svage led i samspillet mellem kunden, Hoyer og Hoyers italienske kædeproducent.

Den rette samarbejdspartner var afgørende, da Hoyer i foråret 2015 fik en forespørgsel på 37 kilometer transportørkæde til Egypten. Blot seks uger efter den endelige aftale var på plads, skulle første leverance af de 600 tons kæde leveres. Inden da skulle kæderne have påsvejset skrabere samt være godkendt til de egyptiske anlæg.

Det ideelle team

Et projekt af den størrelse og kompleksitet er bestemt ikke hverdagskost. Men med mere end 40 års erfaring med mekanisk transmission og en samarbejdspartner i baghånden med lige så stor erfaring inden for produktion af kvalitetskæder kunne Hoyer stille med det ideelle team. Peder Mørch, Key Account Manager hos Hoyer Transmissions og intern produktekspert inden for transportørkæder, tog med det samme kontakt til den italienske kædeproducent ZMC, som Hoyer har arbejdet tæt sammen med i mange år.

"Kæder og produktionen heraf har altid været en af vores kernekompetencer, og der må aldrig være den mindste tvivl om kvaliteten på vores produkter. Kæderne skal ofte kunne holde til ekstreme påvirkninger – fra glohede omgivelsestemperaturer i industriovne til ekstreme kuldegrader ved cementproduktion i Sibirien. Det er derfor, vi nu har arbejdet sammen med ZMC i over 30 år," fortæller Peder Mørch.

Den italienske forbindelse

Ligesom Hoyer er kædeproducenten ZMC en familiejet virksomhed, hvor traditioner og respekten for godt håndværk går hånd i hånd med moderne produktionsmetoder og moderne tankegang. De to virksomheder samarbejder tæt, og ZMC bliver oftest inddraget så tidligt i forløbet som muligt ved specialprojekter som dette. Det kom blandt andet til udtryk ved, at Hoyer inviterede kunden med til et besøg hos ZMC’s produktion i det nordlige Italien.

"Det åbner op for en meget konkret dialog om projektets eksekvering, når alle parter er samlet midt i produktionen. Vi har et tæt og åbent samarbejde med ZMC, som gør, at de har grundig indsigt i vores kunder og deres kravspecifikationer, allerede inden projektet er igangsat," siger Peder Mørch.

Styr på detaljerne

Hos  ZMC er den tekniske chef og medejer Mauro Mattiolo enig i vigtigheden af et tæt samarbejde mellem leverandørerne:

"For at lykkes med et projekt som dette var det nødvendigt at tage hånd om alle detaljer fra begyndelsen. De tekniske specifikationer, fremstillingsprocessen og produktions-flowet blev designet og planlagt i tæt samarbejde med både Hoyer og kunden for at nå frem til det bedst mulige resultat. Denne fremgangsmåde resulterede i en særdeles succesfuld levering og betød, at vi slog ellers stærke konkurrenter på markedet," siger Mauro Mattiolo, der værdsætter det mangeårige partnerskab med Hoyer.

"Igennem årtiers tæt og åbent samarbejde med Hoyer har ZMC draget stor fordel af en loyal partner, som gentagne gange har skaffet os nye forretningsmuligheder inden for transportørkæder. Ved adskillige lejligheder har ZMC udviklet sig og er blevet ekstra motiveret på baggrund af nye projekter og udfordringer fra Hoyer. Det gælder alt lige fra kommercielle aspekter til vores tekniske afdeling og produktion. Sidst, men ikke mindst, så handler et godt partnerskab om mennesker, og over årene har både direktionen og medarbejderne fra de to virksomheder knyttet tætte bånd, der har medført et tæt og venskabeligt partnerskab."

Fakta om leverancen 

  • Ordren består af 37 km metriske transportørkæder efter DIN 8167 i følgende størrelser:
    M160 brudstyrke 160.000 N
    M224 brudstyrke 224.000 N
    M315 brudstyrke 315.000 N
  • Alle kæder er med påsvejste skrabere ifølge kundespecifikke krav
  • Samlet vægt over 600 tons
29/10/2015