Fra pris-fokus til partnerskab

I mere end 35 år har Hoyer leveret kæder, kædehjul og andre dele til Linco Food Systems’ produktion af fjerkræslagterier. I dag er samarbejdet så veletableret, at Hoyer også håndterer overfladebehandlingen af komponenterne og en række andre specialopgaver.

Ligesom hos et gammelt ægtepar så har forholdet mellem Linco Food Systems A/S og Hoyer også udviklet sig gennem årene. Og de kvaliteter, der i første omgang var mest tiltrækkende, fylder ikke nødvendigvis så meget mere.

– Oprindeligt var det pris og tæt beliggenhed, der var afgørende for vores valg af Hoyer. Men efterhånden som vi bestilte mere og mere, ændrede samarbejdet karakter. Tidligere så vi primært Hoyer som en leverandør, der havde nogle prisrigtige produkter, men i dag opfatter vi dem mere som en samarbejdspartner, der bringer noget ekstra til processen, fortæller indkøber Bjørn Ipsen fra Linco Food Systems.

Fra farm til frostboks

Hvert år bliver millioner af kyllinger og kalkuner verden over slagtet i fuldautomatiske fjerkræslagterier leveret af Linco Food Systems. De avancerede slagterier er sammensat af en række specialiserede maskiner, der håndterer hele processen fra levende fugl til frossen færdigret. I over 35 år har Hoyer været fast leverandør af kæder, kædehjul, remme, remskiver  og en række af de øvrige komponenter, der anvendes til at bevæge fjerkræene gennem produktionssystemet.

Ingen rustpletter på kyllingelårene

Det tætte samarbejde kommer blandt andet til udtryk ved, at Hoyer har overtaget ansvaret for en stor del af den efterbehandling af de komponenter, som Linco Food Systems tidligere selv stod for. Det gælder blandt andet elektrogalvanisering, udboring samt trækning af notgange og automatisk genbestilling af nøglekomponenter.

– Fordi vores anlæg bruges til fødevarer, skal alle dele overfladebehandles med gul-kromat for at opnå maksimal korrisionsbestandighed. Det duer ikke, at der løber rust ned ad kæderne i et slagteri. Her har Hoyer overtaget meget af efterbehandlingen, så hvor vi tidligere fik et halvfærdigt produkt, som vi selv skulle bearbejde, så får vi i dag en færdig løsning, der er klar til brug. Så kan vi koncentrere os om det, som vi er specialister i, forklarer Bjørn Ipsen.

Laserskårede specialled

I de mange parteringsmaskiner, transportbånd og pakkelinjer, som Linco Food Systems producerer, indgår der også en del kæder og led, der ikke er standardvarer. Disse dele skal specialfremstilles efter nøjagtige mål.

– Tidligere laserskar vi selv alle specialled og sendte dem til Hoyer, så de kunne samle dem med de øvrige led. I dag leverer Hoyer også hovedparten af specialleddene ud fra vores specifikationer. Vi producerer stadig enkelte specialled, men det meste klarer Hoyer, siger Bjørn Ipsen.


Fakta om Linco Food Systems A/S

  • LINCO er en del af tyske BAADER Group
  • LINCO, der ligger i Trige nord for Aarhus, er hovedsæde for fjerkrædivisionen, med produktion i Danmark, Holland og USA
  • Cirka 600 medarbejdere globalt i fjerkrædivisionen
  • LINCO leverer alt fra enkeltmaskiner til komplette løsninger for fjerkræslagterier over hele verden.

Lad os holde kontakten!

Copyright 2017 Hoyer Motors © All rights reserved